Playlist van 16/08/2018
Journey
Dont Stop Believin
22:18
Sheila
Love Me Baby
22:14
Marshall - Hain
Dancing In The City
22:11
Ike And Tina
River Deep
22:07
Eddy Grant
Electric Avenue
22:04
Verhuisbericht
Oldies radio RGR Leuven heeft van de Vlaamse Regering een nieuwe erkenning gekregen voor de komende 9 jaar.

Oldies radio RGR Leuven dient wel van FM frequentie te wisselen.

Oldies radio RGR Leuven is vanaf 2018 te beluisteren op 104.9 FM.

Verhuis dus mee naar 104.9 FM voor de beste 60's,70's & 80's hits.

De RGR groep heeft nog meer frequenties gekregen van de Vlaamse Regering en zal binnenkort ook te beluisteren zijn met RGR2 in Aarschot op 107.6 FM, Heist o/d Berg 106.8 FM en Lier 107.1 FM.

Oldies radio RGR blijft tevens overal te beluisteren via je ipad, pc, gsm, laptop. Klik op LUISTER LIVE op deze pagina en je mist geen seconde.Nieuws en weer


  De muziekwereld is in rouw na het overlijden van zangeres Aretha Franklin. Ze stierf vanmorgen in haar huis in Detroit, na een jarenlange strijd tegen kanker. Ze werd 76. Onder meer Adele, Céline Dion, John Ledgend en Paul McCartney reageerden al. Ze loven allemaal haar stem en unieke stijl. Ethon John noemt haar overlijden een klap voor iedereen die van muziek houdt. Ook de Belgische muzikante Trixie Whitley volgde Franklin al lang: Amerikaans president Trump begon zijn kabinetmeeting daarstraks ook met een hulde aan Franklin en drukte zijn medeleven uit met haar familie: En ook voormalig president Obama zegt dat haar muziek ons blijvend zal inspireren. Franklin zong in 2009 nog op zijn inauguratie. Ze werd wereldberoemd met nummers als 'I say a litte prayer', 'Think', 'Respect' en 'Natural Woman'

  Het noodnummer 1722 is opnieuw actief. Dat komt omdat het KMI onweer verwacht, dat plaatselijk voor overlast en schade kan zorgen. Het heeft daarom code geel afgekondigd. 1722 is bedoeld voor oproepen over stormschade waarbij GEEN slachtoffers zijn. Op die manier blijft het nummer 112 vrij voor levensbedreigende noodgevallen. Code geel is van kracht tot morgenvoormiddag.

  Door de warme zomer én de overvloed aan zon, zijn de appels en peren dit jaar véél zoeter. Dat blijkt uit de laatste testen. Er zit nu al véél meer suiker in de appels en de peren dan anders rond deze tijd van het jaar, en daarom is het plukseizoen ook al vroeger begonnen. Pieter Timmermans van de Boerenbond.Zo zullen er dit jaar naar schatting 5 tot 6 procent minder peren en appels geoogst worden. En de vruchten zullen ooit ietsje kleiner zijn dan normaal.

  De meeste baby's die in ons land geboren worden, krijgen nog altijd de familienaam van hun papa. Dat blijkt uit de cijfers van minister van Justitie Geens. In 90 procent van de gevallen kregen babys vorigs jaar de naam van de vader, in 4,2 procent de naam van de mama. De rest - zo'n 6 procent - kreeg een dubbele achternaam, dus de naam van zowel de vader als de moeder. Een andere achternaam kiezen dan die van de vader kan sinds 2014.

  In het zuidoosten van Italië is er vanavond een aardbeving geweest, met een kracht van 5.2. Er zijn voorlopig geen meldingen van gewonden of schade. De schok was te voelen tot in onder meer Rome, Napels en Bari.

  Vannacht meer wolken met enkele regenbuien, mogelijk ook met onweer en minima rond 15 graden. Morgen eerst wolken met lokaal nog een bui, daarna opklaringen, bij maxima tot 22 graden.
©® Oldies Radio RGR 2018